فهرست مطالب
ترک ترامادول امروزه به یکی از دغدغههای بسیاری از جوانان تبدیل شده است. داروهایی مثل ترامادول برای مصارف درمانی و از سمت پزشک تجویز میشوند. اما در صورت عدم پیروی از برنامه تجویز شده، این ماده میتواند از لحاظ فیزیکی و روانی وابستگی ایجاد کند.
آمارهای اوردوز ترامادول نشان میدهد که اغلب افراد از دستور عمل پزشک پیروی نمیکنند. به شکلی که با سوء مصرف این ماده، صدمات غیرقابل جبرانی به خود وارد میکنند. ترک ترامادول امکانپذیر بوده و بهترین راه برای شروع ترک مواد مخدر دریافت مشاوره از متخصصین ترک است.
ترک اعتیاد بدون درد و خماری از خدمات ویژه ی کلینیک پردیس می باشد. به ما بپیوندید تا ترامادول را بدون درد و خماری ترک کنید.
ترامادول چیست؟
ترامادول دارویی آرام بخش محسوب میشود که در مواردی خاص برای التیام درد توسط پزشک تجویز میشود. این ماده، مسکنی با خواص مخدر است که برای کاهش و کنترل دردهای جسمانی بیماران، تجویز میشود. به دلیل احساس نشاط که مصرف ترامادول به فرد میدهد، جوانان زیادی به مصرف این ماده گرایش پیدا کردهاند.
ترامادول ضعیفتر از مورفین است و اغلب پزشکان ترامادول را بیشتر از دو هفته برای بیمار تجویز نمیکنند. ترامادول در دستهی مواد اعتیادآور قرار میگیرد و اغلب به عنوان دارو برای ترک اعتیاد نیز مورد استفاده قرار داده میشود. اما در صورتی که به صورت خودسرانه و بدون تجویز متخصص ترک اعتیاد، ترامادول مصرف شود، وابستگی ایجاد میکند و به عنوان یک ماده مخدر، وسوسه مواد مخدر ایجاد می کند.
ترک ترامادول
برای ترک ترامادول روشهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به بررسی موثرترین آنها پرداختهایم. توجه داشته باشید که هر یک از این روشها باید تحت نظر پزشک متخصص و در مرکز ترک اعتیاد صورت گیرند.
کاهش تدریجی مصرف
در این روش براساس برنامهای مشخص، میزان مصرف ترامادول به صورت تدریجی کاهش پیدا میکند تا جایی که میزان مصرف به صفر برسد. کاهش تدریجی مصرف برای ترک ترامادول، نیازی به بستری در کلینیکهای ترک اعتیاد ندارد. اما برای پیشگیری از بروز هر گونه عوارض، توصیه میشود بیمار دائما با پزشک در ارتباط باشد.
سم زدایی برای ترک ترامادول
سم زدایی در کلینیکهای ترک اعتیاد و تحت نظر پزشک انجام میشود و هدف آن خارج کردن سموم از بدن فرد است. هدف از سم زدایی بدن، به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از این ماده مخدر است. با توجه به میزان و مدت مصرف و شرایط جسمی و روحی بیمار میتوان روشهای مختلف سم زدایی را به کار گرفت.
باید بدانید که سم زدایی برای ترک ترامادول با علائم و عوارض ناخوشایندی همراه است. برای کنترل این علائم پزشک مصرف دوز مشخص و محدودی از داروهایی نظیر متادون یا بر پایه بوپرنورفین را برای بیمار تجویز میکند.
توجه داشته باشید که سم زدایی درمان قطعی ترک ترامادول نیست. بلکه اولین مرحله است و بعد از آن باید روان درمانی و درمانهای روان شناختی انجام شود.
دارو درمانی برای ترک ترامادول
برای ترک ترامادول غالباً پزشکان از داروهای ضد اضطراب، داروهای آرام بخش، ضد التهاب و غیراستروئیدی استفاده میکنند. این داروها که عوارض جانبی ندارند، به ترک ترامادول کمک کرده و مانع از فعال شدن گیرندههای اپیوئیدی مغز میشوند. در صورتی که تحمل علائم ترک ترامادول برای بیمار سخت باشد، پزشک ممکن است برای مدیریت شرایط داروهای زیر را تجویز کند:
- متوکلوپرامید برای جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ
- لوپرامید برای رفع اسهال
- ایبوپروفن یا استامینوفن برای التیام دردهای عضلانی
- کلونیدین برای کاهش اضطراب و تعریق
- والیوم برای درمان اضطراب و بی خوابی
- بوپرنورفین برای تسکین علائم ترک
- ساب اکسون برای از بین بردن اثرات سرخوشی ترامادول
روان درمانی در ترک ترامادول
بسیاری معتقدند که اعتیاد به ترامادول ریشه در عوامل روانشناختی دارد و به همین خاطر روان درمانی را برای ترک ترامادول مناسب میدانند.
بعد از مراحل سم زدایی و ترک وابستگی جسمانی به ترامادول، روان درمانی نقش بسیار مهمی در تثبیت درمان دارد. روان درمانی باید توسط روان پزشک یا روانشناس صورت بگیرد. جلسات روان درمانی در مراکز ترک اعتیاد به صورت فردی و گروهی برگزار میشود. در این جلسات روشهای درمانی متفاوت و متنوعی بر اساس شرایط هر بیمار انتخاب شده و به کار گرفته میشود.
در روند ترک ترامادول، نقش خانواده و حمایتهای آنها نباید نادیده گرفته شود. به همین خاطر، اعضای خانواده نیز باید در روند درمان حضور داشته و در این زمینه آموزشهای لازم را دریافت کنند.
- احساس اضطراب
- مردمکهای گشاد
- افسردگی
- سر درد
- بدن درد
- تب
- بی خوابی
- زودرنجی
- حالت تهوع و استفراغ
- آبریزش بینی
- درد شکم یا اسهال
- رعشه
اگر در هنگام ترک ترامادول، هر یک از علائم گفته شده را تجربه کردید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین مصرف برخی داروهای دیگر در دوره ترک ترامادول ممکن است خطر بروز مشکلات تنفسی را افزایش دهد. در صورت مصرف یا تصمیم به مصرف هر گونه دارویی حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.
درمان بستری و سرپایی اعتیاد به ترامادول
ترک ترامادول میتواند به صورت درمانهای بستری و سرپایی صورت بگیرد. هر دو نوع درمان جلسات مشاوره گروهی یا انفرادی را ارائه میدهند. اما در نوع درمان بستری، بیمار در مرکز تحت نظارت شبانه روزی کادر پزشکی نگهداری میشود و این نوع درمان موثرتر است.
ترک ترامادول به صورت سرپایی بهترین گزینه برای بیمارانی است که در خانه محیطی آرام حاکم است. همچنین از شبکههای حمایتی قوی برخوردارند و یا نمیتوانند برای مدت طولانی شغل و یا خانه خود را ترک کنند. درمان سرپایی به بیمار این امکان را میدهد تا خدمات بازپروری را دریافت کند، در حالی که مشغول به زندگی عادی خود است.
ترک ترامادول چقدر طول میکشد؟
اگر فرد در مرکز ترک اعتیاد بستری شود، دورههای درمان 10 الی 14 روزه است. اگر چه طول مدت درمان میتواند با توجه به شرایط هر بیمار تا 20 روز هم طول بکشد. توجه داشته باشید که دورههای درمان طولانی، موثرترین درمان برای جلوگیری از بازگشت اعتیاد به ترامادول هستند.
چگونه اعتیاد به ترامادول در زنان باردار مدیریت میشود؟
اگر به ترامادول اعتیاد دارید و در این شرایط باردارید و یا میخواهید باردار شوید، برای ترک ترامادول به روان پزشک مراجعه کنید. اگر ترامادول را به طور مرتب در دوران بارداری مصرف کنید، ممکن است نوزاد شما بعد از تولد اعتیاد داشته باشد.
مصرف ترامادول در اوایل بارداری باعث بروز نواقص قلب عروقی میشود. این دارو از جفت رد شده و موجب فرو رفتگی مجرای تنفسی و بروز عوارض روان شناختی فیزیولوژیکی در نوزاد خواهد شد. ترامادول میتواند انقباضات رحمی را کاهش دهد و زمان زایمان را طولانی کند.
تشخیص افراد ترامادولی چگونه است؟
ترامادول به عنوان نوعی از اعتیاد خاموش شناخته شده است و دارای عوارض جسمی و روحی متعددی است. مصرف ترامادول در روزهای ابتدایی مصرف هیچ نشانهای ندارد. اما به مرور و با ادامه مصرف، عوارض و نشانههای جسمی و روحی در فرد مصرف کننده مشخص میشود. عوارض مصرف ترامادول شبیه به عوارض مصرف مرفین بوده و در نتیجه تشخیص افراد ترامادولی ممکن است. البته تشخیص قطعی اعتیاد به این ماده مخدر، تنها با انجام آزمایشات در مراکز ترک اعتیاد مشخص میشود.
نشانههای ظاهری و جسمی و فیزیکی استفاده از ترامادول کدامند؟
با مصرف ترامادول اثراتی فیزیکی، ظاهری و جسمی مختلفی در فرد مصرف کننده ظاهر میشود. از جمله نشانهها و علائم اعتیاد به ترامادول میتوان موارد زیر اشاره کرد:
- قرمزی چشم ها
- کم شدن فعالیتهای بدنی
- عدم تعادل در حرکت
- حواس پرتی
- اختلال در خواب
- تغییر ناگهانی اخلاق
- بی قراری و پرخاشگری
- خستگی و انزوا طلبی
- نگاههای خیره و مات به مدت طولانی
- کاهش اعتماد به نفس
بهترین روش کنار گذاشتن قرص ترامادول
ترک ترامادول کار پیچیدهای است و به تصمیم و اراده محکم، کمک و پشتیبانی اطرافیان و انگیزه قوی و تعهد نیاز دارد. برای ترک ترامادول شناخت علل گرایش به مصرف این ماده بسیار مهم است. تجربه نشان میدهد روان درمانی برای ترک ترامادول همواره موثرترین نتیجه را به همراه داشته است. زیرا طی این فرآیند بیمار از لحاظ روحی و جسمی حمایت میشود و وابستگی روحی او به مصرف ترامادول کاهش پیدا میکند. البته روان درمانی در کنار روشهای علمی و سم زدایی صحیح ماندگاری خود را نشان میدهد.
آیا کنار گذاشتن مصرف ترامادول در خانه امکان پذیر است؟
ترک ترامادول در خانه برای افرادی موثر است که دوز مصرفی آنها پایین بوده و مدت زمان کوتاهی از اعتیاد آنها میگذرد. این افراد میتوانند آزمایشات لازم را انجام داده و طبق برنامه و تحت نظارت پزشک برای ترک ترامادول در منزل اقدام کنند.
توصیه میشود بیماران مراحل سم زدایی را در کلینیک سپری کرده و مراحل وابستگی را تحت نظر پزشک در خانه انجام دهند. افراد میتوانند در منزل تحت حمایت عاطفی اعضای خانواده باشند و با برنامه غذایی سالم داشته باشند. همچنین به انجام فعالیتهای مورد علاقه خود پرداخته و وقت خود را با عزیزانشان بگذرانند.
خلاصه مطلب
پیشنهاد مرکز بستری پردیس برای درمان اعتیاد به همه بیماران این است که مرحله سم زدایی را در مراکز سم زدایی سپری کنند. سپس بعد از تجویز پزشک متخصص فرآیند ترک وابستگی به ترامادول را در خانه انجام دهند. بهترین روش برای ترک ترامادول، سرگرم شدن با فعالیتهای مختلف، داشتن برنامه غذایی سالم و همچنین حمایت اعضای خانواده است.
ترامادول دارویی آرام بخش محسوب میشود که در مواردی خاص برای التیام درد توسط پزشک تجویز میشود. این ماده مسکنی با خواص مخدر است که برای کاهش و کنترل دردهای جسمانی بیماران، تجویز میشود. به دلیل احساس نشاط که مصرف ترامادول به فرد میدهد، جوانان زیادی به مصرف این ماده گرایش پیدا کردهاند.
سم زدایی در کلینیکهای ترک اعتیاد و تحت نظر پزشک انجام میشود و هدف آن خارج کردن سموم از بدن فرد است. هدف از سم زدایی بدن، به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از این ماده مخدر است. با توجه به میزان و مدت مصرف و شرایط جسمی و روحی بیمار میتوان روشهای مختلف سم زدایی را به کار گرفت.
- متوکلوپرامید برای جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ
- لوپرامید برای رفع اسهال
- ایبوپروفن یا استامینوفن برای التیام دردهای عضلانی
- کلونیدین برای کاهش اضطراب و تعریق
- والیوم برای درمان اضطراب و بی خوابی
- بوپرنورفین برای تسکین علائم ترک
- ساب اکسون برای از بین بردن اثرات سرخوشی ترامادول
26 پاسخ
سلام.من نیاز به مشاوره دارم.چطورمیتونم با پزشک در مورد ترک ترامادول مشورت کنم؟ممنون ازراهنماییتان
سلام دوست عزیز
شما میتونین با تلفن های 02155142183 | 02155140531 جهت مشاوره تماس حاصل بفرمایین
دارم میمیرم دیگه تحمل ندارم 😞
سلام ۴۰ روز ترامادول ترک کردم روزی ۸تا میخوردم اما بدنم ورم داره مچ دست و پام خیلی درد میکنه همش سر درددارم تو خونه با نوافن ۵۰۰ ترک کردم
حال الان تو آرزوی من و خیلیها ست ازش مواظب باش دیگه نرو
سلام.میشه از حالت های بعد از ترک نظر بدید..کسانی که ترک کردن بگن بعد از ترک چه حالی دارن
سلام و عرض ادب
اولین راه اینه که کم کم ترک کنید…
دوم اینکه علایمش:آشفتگی شدید….انگار دنیا به اخر رسیده…
تپش قلب،ضعف شدید،کاهش فشار خون،
بی قراری پاها،بی خوابی،افکار منفی مثل خودکشی،مثل احساس پوچ بودن و مضر بودن برای جامعه…
ولی ولی ولی بعد از ۳ روز تحمل (بستگی به میزان مصرف داره)همش از بین میره و انگار تازه متولد شدی و خدا بهت یه فرصت دیگه داده واسه زندگی…و اعتماد به نفست اونقدر زیاد میشه که میخوای دنیا رو فتح کنی…
به امید پاکی همه ی دوستان
سلام، لطفا سریعا ترک کنید،چون این قرص در اصل شما را مجبور به ترک میکند،چرا که به جایی میرسید که تشنج میکنید ،یعنی از هوش میرید و کف بالا میارید و اطرافیان شما بسیار وحشت میکنند،بعد که مجبور به ترک شدید،متوجه میشید که ای کاش قبل از این اتفاق خودتان اقدام میکردید،بهترین راهکار این هست که برید کلینیک ترک اعتیاد، دکتر کلینیک یه سری دارو برای شما تجویز میکند که با کمترین درد و بدون اینکه کسی متوجه شود میتونید ترک کنید،و بعد از آن،میگید که ای کاش زودتر اینکار را انجام میدادم،نگذارید به مرحله تشنج برسید،چون اگر در حالت رانندگی دچار تشنج بشید اتفاق وحشتناکی ممکن است رخ دهد،در ضمن شما هیچی از اون چند دقیقه تشنج بیاد نمیارید و دیگران بسیار وحشت میکنند،من تمام این ها را تجربه کردم،زمانی که موفق به ترک میشید خوشحال ترین آدم روی زمین هستید.
سلام من مصرفم خیلی بود اگر بتونید تو یه مرکز خوب بخوابید بهتر چون علایم افسردگی و کم می کنه از علایمش که تپش قلب سستی پاها زود انزالی شدید بی خوابی بی حوصلگی ولی اگر تو مرکز باشی چون تو جمع هستی این علایم متوجه نمیشی زیاد
اول ترک ترس کل وجودت فرا می گیره بهش توجه نکن برو جلو مثلا پیش خودت میگی الان زن وبچه ام از گرسنگی می میرن بدون من چیکار می کنن یا. دلم برا خانواده تنگ میشه اهمیت نبایذ داد
سلام از اتفاقاتی که افتاده به من این بود. که باید کم کم بزاری کنار باید اول خودت بخواهی وقتی خسته شده باشی اگه تسمیم قطعی اینکار بکنی بهترین روش هر دو روز یک چهارم کم کنی آخر یک چهارم شد یک هفته یک چهارم استفاده کن بعد یک روز درمیان بعددوروز سه بعد مایعات مثل آب ودمنونش خوبه از کدیین استفاده نکن خواستی ژلفن استفاده کن
چند روزی بدن درد و ضعف شدید تو عضلات بدنت داری که با خوردن ایبوپروفن ۴۰۰ تا حدودی برطرف میشه،خوابت هم بهم میخوره میتونی از ملاتونین که یه نوعی ویتامین و خواب رو تنظیم میکنه استفاده کنی،یکمم حالت استرس و اضطراب و افسردگی میگیری ولی ارزشش رو داره این روزها رو بگذرونیم برسی به پاکی،مهم تر از ترک نگهداشتن پاکی هست باید اقرار کنی که یک معتاد و بیمار هستی در مقابل بیماری عاجز هستی یعنی اینکه نگی این سری مصرف میکنم ولی این سری فرق داره معتاد نمیشم هفته ای یکبار میندازم و از این دروغ ها،یا مثلاً بگی ترامادول بد متادون یا مواد دیگه ای استفاده کنم معتاد نمیشم میتونم خودمو کنترل کنم بهترین راه یادگیری این موارد کمک از تجربیات معتادهای هست که این مراحل رو گذرانده اند جلسات Na حضوری بری بهتر ولی نشد میتونی تو گوگل بخونی یا تو آپارات نگاه کنی جلسه ها رو
هیچی یکم حالت افسردگی داری احساس میکنه همه جا تخمیهولی بعد 2 روز درست میشه فقط اول کم کن بعد قطع مصرف کن
عزیزجان عصاره تجربه خودم و مطالعه دهها کتاب ومقاله رو بهت بگم که همه مواد مرفیندار بخاطره ترشح بیش از حد دوپامین و سرتونین اندروفین درطول مدت مصرف باعث میشه که انسان تمامیه کاستیها،کمبودها،سختیهای زندگی هم قابل حل کردن بدونه و هم بامصرف کردنش واسه چند ساعت هم که شده فراموشش بکنه..اگه آدمی که بصورت ذاتی افسرده و دلمرده ایی هستی که جوانیشم از دست داده کارت واسه ترک مواد تقریبا غیره ممکنه!!!اما اگه یه شهرونده نرمالی هستین که درامدش و خونه زندگیش و داره و یا هرموقعیته اجتماعی بجز اون اولی که گفتم ترک کردن دو مرحله داره یکی درد جسمیش که نهایتا یک هفته طول بکشه(نهایتشو گفتم البته) اما اصل موضوع ترک روانی این زهرماریه!!! چون باید باید تاکید میکنم باید باید بتونی خودتو به اندازه ایی که مواد تورو به اون احساسات میرسوند ایندفعه بصورت طبیعی خودتو به اون سطح از احساسات برسونی!!!اگه همچین موقعیت و نداری شرایط اجتماعی شغلی روحی و روانیت وغیره مساعد نیست،میشی جزوه همه اونایی که دهها بار صدهابار خواسته ترک بکنن اما شکست خوردن متاسفانه..اگه نیاز شد شهرتو عوض کن دوستهات و تک تک چیزایی که حتی سره سوزن تورو تحریک میکن و در یک چشم بهم زدن نابودشون کن برای همیشه اگه وابستیگت خیلی خیلی شدیده حتما شهره زندگیتو عوض کن و الا ترک هم بکنی هر ساعت و دقیقه باید باهاش بجنگی و این خستت میکنه. بی خوابیتو حتما کنترل شده قرص خواب استفاده کن.میدونم که همه اینارو خودت میدونی اما من خواستم عصاره داستان بهت بگم..همون جمله معروف یاره بازی و جای بازی و در وهله دوم هدفی عشقی داری که حاضری همه کاری بکنی که بهش برسی..مثل من که عاشق موسیقی بودم و بخاطرش ترک کردم و الان خارج کشور زندگی میکنم.صدبار ایران که بودم ترک کردم اما هرسری یچیزی میشد یه بهونه ایی میدونی که بهونه هامون معروفه تا اینکه یک شب تصمیم گرفتم برای همیشه از شهرمون خارج بشم..شرمنده خیلی طولانی شد
سلام من یه 7ساله دارم ترامادول مصرف میکنم وامسال خواستم ترک کنم تا 1ماه پیش روزی 6تا 225میخوردم که الان کم کردم روزی 3تا مصرف میکنم ولی الان خیلی سخت شده که این 3تارو هم کم کنم یجوری میشم که
میگم یدون بازم اضافه بخورم ولی جلوی خودمو میگیرم چون دیگه خسته شدم الان من ۲۶سالم که از 19سالگی درگیر این دارو شدم همه هم میگن B2مصرف کن ولی من نمیکنم چون حالمو بهم میزنه ممنون میشم یه راهی برامن بگین که این 3تارو هم بزارم زمین ممنون میشم ازتون
من از نظر اراده بسیار ضعیفم نمیدونم چگونه ترک کنم 15 ساله مصرف میکنم اما تمام 15 سال میخواستم ترک کنم اما نتونستم شما یه راهی واسم نشون بدید
سلام من مدت هشت سال از ترامادول استفاده میکردم که روزانه ۱۲ تا میخوردم بعد یه حادثه زندانی شدم که با کمک خداوند و حمایت پسرخاله و خانواده ام در زندان ترک کردم بدون هیچ دارویی و پژشکی فقط یک و نیم ماه سختی خیلی زیاد کشیدم پاکی بزرگترین نعمت است
سلام من ۳۳سالمه است ۱۰ساله ترامادول ومتادون مصرف میکنم ولی الان ۶ماهه پاکم بدن درد هیچی ندارم ولی یه حس پوچی وافسردگی دارم حتی خودکشی . که تحملش از بدن درد و بیخابی وخماری مواد هزار برابر سختره نمیدونم چجوری تحمل کنم اگه کسی تجربش کرده راهنماییم کنه
بعد ترک عادی منم به شدت افسرده بودم برو پیش یه روانپزشک خوب، یک سال قرص ضد افسردگی میده بهت کم کم حالت مغزت بر میگرده به قبل معتاد بودنت
سلام 4روز کنار گذاشته آم ترامادورو چقدر طول می کشد درد وعلایم از بدن خارج شود
بستگی به بدن داره اما بعد سه چهار روز اول هر روز حداقل ده پونزده درصد بهتر میشی و بعد هفت هشت روز کل درد مفاصل از بین میره.
ترک ترامادورو چقدر طول میکشد از بدن خارج شده 4روز بدونه دارو گذاشتم کنار و8سال مصرف میکردم
سلام دوستان من روزی عدد۲۲۵مصرف مکنم قبلان زیاد مصرف داشتم ولی الان نصب صبح نصف بعدظهر.الان ۲۴ساعت مصرف نکردم آبریزش بینی درد بی خوابی.عطسه پشت سرهم می خواستم بدونم اینا طبیعیه ممنون میشم راهنمای کنید
من چند ساله اسیرش شدم و از همین الان تصمیم گرفتم بزارم کنار امروز ۱۲آبان ۱۴۰۳ هستش و ساعت هشت شب ،از الان برای همیشه میزارمش کنار حتی اگه بدترین اتفاقات هم برام بیوفته مصرف نمیکنم دیگه ,بارها گذاشتم کنار شکست خوردم ،این دفعه دست پر میرم سراغش ،مولتی ویتامین میخرم میوه جات میخورم شرینی جات حذف میکنم ،ویتامین ها ور مصرف میکنم تا از علائم ترک کم کنم ،به امید پاکی همه ی دوستان
الان ساعت ۴ صبه از ساعت دوازده شب رفتم تو رختخواب خابم نبرده من یکسال مصرف کردم روزی یکی
ولی پشیمونم تازه امروز اولین روزه نخوردم و تصمیم ب ترک گرفتم
خدایا خودت ما جوونای محتاج و کمک کن 🤲🤲
کل سختیش همون سه روز اوله. بعدش قشنگ خودت متوجه میشی که چقدر بدنت داره هر روز بهتر و سرحال تر میشه. راستی از خوردن میوه و ویتامین غافل نشو و یکی دو هفته سمت لبنیات و شیر و ماست و … نرو. موقع درد شدید قرص ژلوفن یا نوپروفن استفاده کن و واسه بی خوابی لوراسپام اما خیلی خیلی کم ازش بخور اگه خواب نداری. تند تند هم دوش آب خنک بگیر سرحال میشی
یه چند روزی حتما قرص خواب استفاده کن